Menighetens liv i det nye nasjonale smitteverntiltak

Menighetens liv i det nye nasjonale smitteverntiltak

 

Kristiansand 4. januar 2021

 

 

 

Kjære troende,

Regjeringen har innført nye nasjonale smitteverntiltak, som gjelder menighetenslivet vårt , spesielt deltagere i messer: «Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv.,». Dette gjelder hele Norge, selv om enkelte kommuner kan ha enda strengere regler.

  1. Påmelding til messer

I vår menighet er det flere enn 10 påmeldte personer til flere messer denne uken. Derfor ber jeg dere om å melde dere på nytt til messene denne uken og neste uke. Da det kun er tillatt med 10 personer i hver messe. Bare med en ny billettbekreftelse fra og med 5. januar kan dere delta i messene. Og de som ikke har påmeldt seg på med billett til messen kan ikke komme til messene.

  1. Deltagelse i messer

– Når det gjelder deltakelse i messer, må vi ta hensyn til hverandre. Alle familier anbefales  å ha bare en person som kommer til bare en messe i løpet av de neste to ukene. Den som kommer til messen skal ta med seg Jesus i hjertet til familien sin. Dette er en hellig måte vi lever i Jesus og i fellesskapet med alle i menigheten og med hele den Hellige Kirken.

– I alle situasjoner, må vi lovprise og takke Gud, fordi han alltid er med oss, spesielt i det Eukaristiske Sakramentet. Deres prester feirer messer hver dag i St. Ansgar Kirke, og dere er i våre bønner. Når dere ikke kan komme til messer, rett deres tanker og hjerte mot Jesus i tabernaklet i kirken og be til Ham. Han er ALT for oss!

  1. Katekese

– Fysisk katekese i januar er avlyst, men hovedkateketene skal ta kontakt med foreldre for å avtale en annen måte å gi katekese på til barn og ungdommer. Denne katekesen kan være å sende oppgaver på mail, lenker til filmer, nettsteder, sende sms, ringe, møte på Zoom… Informasjon om katekesen kommer til å stå på menighetens nettside og facebook etter hvert.

  1. Bønn i denne tiden

– I denne tiden ber jeg dere om å komme til St. Josef, Vernehelgen for den universelle Kirken. Pave Frans erklærte det liturgiske året for Den hellige Josefs år 8. desember 2020. La oss be sammen i familiens kveldsbønn bønnen til St. Josef som Pave Frans har skrevet for å hedre
St. Josef og be for de koronarammede og om beskyttelse mot koronaviruset og for verden.

Hill deg, Frelserens vokter,

Den salige Jomfru Marias ektemann.

I din varetekt gav Gud sin enbårne Sønn;

til deg satte Maria sin lit;

hos deg ble Kristus menneske.

Salige Josef, vær en far også for oss, og veiled oss på livets sti.

Oppnå for oss nåde, miskunn og mot, og forsvar oss mot enhver ondskap.

Amen.

 

Bønn om beskyttelse mot koronaviruset og hjelp for de rammede:

Herre Jesus Kristus, send Den Hellige Ånd over vår verden, som er rammet av koronaviruset. Helbred med din godhet dem som er rammet
av sykdom. Vern om dem som står i fare for smitte. Styrk dem som pleier de syke. Hjelp oss alle til å vende om og ha tillit til deg. Amen.

Måtte Herren velsigne dere med fred og nåde. Måtte Jomfru Maria, vår Mor støtte og beskytte oss alle i hennes moderlige kjærlighet.

p. Tien

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *