Referat 23.09.2020

St. Ansgar menighet
Menighetsrådsmøte med nasjonale grupper

Tilstede: P. Quang Tien Dang, P. Dawid Banas, , Joanna Rodziewicz, Luan Van Nguyen, Tinh Van Doan, Xuat Minh Dang, Wlodzimierz Dyzma, Daniel Habtay, Mona Jacobsen Jardim, Carmen Gloria Diaz, Anne Beatrice Mukeshimana, Vera Santos, Thanh Doan, Ane Ugland Albæk

Informasjon

Ingen endring i smitteverntiltak. Vi må fortsette å være forsiktige slike at vi unngår smitte i menigheten. Det har vart lenge nå, men vi må likevel fortsette å minne hverandre på smittevern for å beskytte de som er i risikogrupper.

 

Statusrapport menigheten

Vi savner hverandre og muligheten til å ha kirkekaffe og andre arrangementer. De nasjonale gruppene holder kontakt gjennom sosiale medier og telefon. Søndagsmessene begynner å fylles opp, men det er trolig en del medlemmer som ikke er kommet tilbake etter nedstengingen. De nasjonale gruppene er i gang igjen med messer på sine språk. Men Eritreisk gruppe mangler prest til å holde messe, og de har ikke hatt sin lørdagsbønn på en stund. Kirken er mye opptatt lørdager pga katekesen, så de vil forsøke å finne et annet tidspunkt til felles bønn.

 

Feiring av Mariamåneden oktober:

  • Statue av Jomfru Maria av Fatima besøker menighetens medlemmer

Alle i menigheten som ønsker det kan få besøk av Jomfru Maria av Fatima statue en dag i oktober. For å få besøk går man inn på menighetens nettside (stansgar.katolsk.no) og finner kalenderen som heter Rosenkrans kalender. Trykk på ønsket dag, deretter på kl 19.00 og fyll ut skjemaet under. Vi ønsker at de som har besøk av Jomfru Maria sender rosenkransbønn fra sitt hjem på menighetens facebook-side kl 19.00, men det er selvsagt frivillig. De som trenger teknisk hjelp til direktesending vil få det. Rosenkransbønnen kan være på norsk eller andre språk. Statuen av jomfru Maria blir i hjemmet til neste dag og må da leveres til neste hjem før kl 19.00. Selve overleveringen avtales mellom de personene som har statuen og de som skal få statuen. Kontaktinformasjon til neste person som skal få besøk av Jomfru Maria vil bli sendt på mail.

  • Rosenkransandakter i kirka i oktober

Onsdager          kl. 17.30: rosenkransbønn på vietnamesisk

Kl. 19.00: rosenkransbønn på engelsk (direktesendt)

Torsdager          kl. 17.30: rosenkransbønn på tamilsk

Kl. 19.00: rosenkransbønn på spansk (direktesendt)

Fredager            kl. 17:30: rosenkransbønn på norsk

Lørdager            kl. 18.00: messe på polsk og rosenkransandakt på polsk

Søndager           kl. 08.30: rosenkransbønn på polsk

Kl. 10.30: rosenkransbønn på norsk

Kl. 12.30: rosenkransbønn på vietnamesisk

 

  • Åpningsmesse for Mariamåned med velsignelse av Jomfru Maria av Fatima statuen 30. september kl. 18.00

 

  • Messe for Vår Frue av Rosenkransen 7. oktober kl 18.00

 

  • Internasjonal Rosenkransbønn og Mariamesse 10. oktober:

Kl 17.00 direktesendt rosenkransbønn på forskjellige språk.

Vi begynner med å synge Ave de Fatima. Norske og portugisiske representanter kommer til statuen. Første mysterium av smertens mysterier leses på norsk. Deretter rosenkrans på norsk og på portugisisk. Sang Ave de Fatima på portugisisk. «Å Jesus..» på norsk. Eritreiske og polske representanter kommer til statuen. Andre mysterium leses på norsk. Deretter rosenkrans på eritreisk. Rosenkrans på polsk. Maria-sang på eritreisk og Ave de Fatima på polsk. «Å Jesus..» på norsk. Franske og spanske representanter kommer til statuen. Tredje mysterium leses på norsk. Rosenkrans på fransk. Rosenkrans på spansk. Ave de Fatima på fransk og spansk. «Å Jesus..» på norsk. Tamilske og filipinske representanter kommer til statuen. Fjerde mysterium leses på norsk. Rosenkrans på tamilsk. Rosenkrans på engelsk. Ave de Fatima på tamilsk og engelsk. «Å Jesus..» på norsk. Irakiske og vietnamesiske representanter kommer til statuen. Femte mysterium leses på norsk. Rosenkrans på arabisk. Rosenkrans på vietnamesisk. Maria-sang på arabisk. Ave de Fatima på vietnamesisk. «Å Jesus..» på norsk.

Kl. 18.00 Direktesendt messe for Vår frue av Rosenkransen.

Vi begynner med norsk inngangssalme. 1.lesning på spansk. Responsoriesalme med norsk kor. Halleluja med eritreisk sang. Evangelielesning på norsk. Forbønner på ulike språk: irakisk, tamilsk, portugisisk, tagalog, eritreisk og fransk. P Tien sender ut forbønner og de nasjonale gruppene oversetter. Offertorium sang av fransk kor. Polsk kor synger under kommunion. Vietnamesisk kor synger sang etter kommunion. Vi synger Ave Maria av Fatima som utgangssalme.

Vi fordeler antall representanter fra de ulike nasjonale gruppene slik: fransk 5, spansk 5, eritreisk 5, portugisisk 5(?), tamilsk 5, polsk 10, vietnamesisk 10, filipinsk 5, irakisk 5. I tillegg kommer internasjonalt kor som synger på norsk

 

Forslag til tiltak i menigheten i forbindelse med koronaviruset

Ønske om å starte opp evangelieforklaring for barn under 11-messen. På grunn av smittevern må foreldre da bli med barna ned i kjelleren.

 

Ane Ugland Albæk
Sign.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *