Referat fra menighetsrådsmøte 28.09.2023

St. Ansgar menighet
Menighetsrådsmøte

Referat

28.09.2023 kl. 18.45

Tilstede:P. Quang Tien Dang, P. Piotr Gasior, Xuat Minh Dang, , Jocelyn Augland, Sigrid Therese Kornbrekke, Victor Manuel Meza Munoz, Lucyna Zawadzka, Helen Maty, Ane Ugland Albæk og Kaja Kristine Gustavsen Tho
  Forfall:  Wlodzimierz Dyzma, Lan Ngoc Nguyen og P. Oliver Obinna Izuogu  

Sak 1 Godkjenning av innkalling og saksliste

Godkjent uten anmerkninger.

Sak 2 Informasjon

  • Helen Maty informerte om ungdomsarbeidet: de er kommet i gang med ungdomsaktiviteter og ung voksen-aktiviteter. Det er en gang per måned for 8.-9. trinn. De har fått med tre ungdommer i styret. Ung voksen-gruppen har møter hver tirsdag i ungdomskjelleren etter kveldsmessen. Aldersgruppen er 18-35 år og alle er velkomne. Det skal henges opp plakater på universitetet.
  • Menighetsrådsvalg blir utsatt til våren for å komme tilbake til felles rytme med OKB, men vi har ikke fått offisielt brev ennå. Dagens menighetsråd blir dermed sittende et halvt år til.

Sak 3 Felles aktiviteter i menigheten høsten 2023 og våren 2024

Høsten 2023:

  • Menighetstur til Bykle 30. september med søndagsmesse i Bykle gamle kyrkje.
  • Maria-prosesjon 14. oktober.
  • Bispevisitas 2.-3. desember.
  • I adventstiden: p. Tien vil invitere en norsk prest til å høre skriftemål.
  • Forslag om juletrefest for familier/alle som vil, muligens 28. desember (festen for De uskyldige barn i Betlehem). Juletrefesten gjennomføres om noen vil arrangere.
  • Caritas blir bedt om å organisere innsamling av julegaver til barn i fattige familier slik som i fjor.
  • Vaskedugnad fredag 1. desember i forkant av bispevisitas.
  • Juletrefest 28. desember

Våren 2024:

  • Frivilligfest i 2024? Det kom også forslag om å ta dette på sommeren, da kan man arrangere felles grilling. Alle frivillige kan melde seg på. Vi tar dette opp igjen i januar.
  • Helgen 1.-3. mars blir det fasteretrett med p. Ole Martin. Fredag retrett for menigheten, lørdag for ungdom i katekesen, søndag feirer han messe.
  • Kristi Himmelfartsdag blir det menighetstur til Stella Maris. Messe og medbragt mat/grilling.
  • Internasjonal dag søndag 9. juni? P Tien spør representanter fra språkgruppene på møtet onsdag om de ønsker det. Menighetsrådet opplever at denne dagen er viktig for å bygge samhold og fellesskap i menigheten.
  • Corpus Christi 2. juni
  • 17. mai: spørre om noen har lyst til å arrangere fest.

Høsten 2024:

  • Maria-prosesjon lørdag 5. oktober

Sak 4 Planlegge bispevisitas 2.-3. desember

Det er kommet brev fra biskopen med kunngjøring om visitas til St Ansgar menighet 2. og 3. desember. P. Tien gikk gjennom forslag til program ut fra hvordan bispevisitas vanligvis gjennomføres i OKB.

Programmet kort oppsummert:

Lørdag 2. desember starter programmet kl. 15. Biskopen skal ha møte med prestene, menighetsrådet, finansrådet og de ansatte (30 minutter per møte). Deretter blir det kveldsmesse (v/P. Piotr). Middag kl. 19.00 med biskopen og andre fra OKB og de som har vært i møter med biskopen lørdag. Alle møtene på lørdagen finner sted i biblioteket slik at man har mulighet til å stelle i stand til middag i Kiga.

Søndag 3. desember oppfordres hele menigheten til å delta på pontifikalmesse kl. 11. Alle andre messer er avlyst denne dagen. Etter dette blir det kirkekaffe for alle i menigheten (gratis for alle). Deretter skal biskopen ha møte med representanter fra kateketene, evangelieforklaringen, Juniorklubben, Saul, Ministranter, Unge voksne, Caritas, kor, troskurs og språkgrupper (vietnamesisk, polsk, Midtøsten, filippinsk, spansk, fransk, engelsk, eritreisk, tamilsk). Gruppene får presentere arbeidet sitt kort (helst 2 minutter) og deretter blir det mulighet for spørsmål/aktuelle saker. Til slutt vil biskopen ha private samtaler med menighetsmedlemmer som har meldt ønske om dette til biskopens kontor innen 24. november.

Biskopens kontor skal godkjenne programmet før det er endelig.

Heisen i Kiga må være i orden til visitasen.

Sak 5 Synodal prosess oppsummering av tema «deltakelse» i St Ansgar

Utsetter denne saken til neste møte og inviterer representanter for språkgruppene til å delta.

Sak 6 Neste menighetsrådsmøte

Onsdag 22. november kl. 19.45 med representanter for språkgruppene (engelsk, spansk, fransk, eritreisk, tamilsk, kaldeisk, polsk, vietnamesisk og filippinsk). Menighetsrådet ønsker å møte representantene minimum én gang i halvåret.

Alle bør forberede visitasen i forkant av møtet; hva som skal kjøpes, oppgaver osv. så tar vi en siste gjennomgang for å sjekke at alt er i orden.

Sak 7 Eventuelt

Informasjon fra Finansrådet:

Finansrådet har laget retningslinjer for bruk av Vipps. Oppsummering: vi skal alltid bruke menighetens Vipps-nummer (ikke private nummer). Hvis man legger ut må kvittering leveres til Ela så får man penger tilbake på konto, det skal ikke tas av eventuelt kontantsalg. Dette er for at regnskapet skal være korrekt.

Regnskapet per 31/8 viser tydelig underskudd. Dette er et resultat av mindre inntekter (kollekt, byggefond) kombinert med økte driftsutgifter (blant annet strøm, renteøkninger). Burde vi sette i gang oppfordringer til menigheten? Finansrådet foreslår å henge opp Vipps-plakater i benkeradene, slik vi hadde før. Dette skal gjøres igjen – denne gangen laminerte oppslag. Lydanlegget var dyrt, vi har ikke fått igjen 80 000 fra OKB, men disse pengene kommer.

Vi snakket om alternative løsninger hva gjelder innsamling av kollekt. Kortløsning?

1/10-23 Kaja Kristine Tho
Sekretær i menighetsrådet

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *