Nødhjelp til jordskjelvsofre på Filippinene

 

 
I forbindelse med jordskjelvet den 15. oktober har Caritas Filippinene sendt ut en appell til sine søsterorganisasjoner verden over om å støtte nødhjelpsarbeidet som foregår i Bohol-regionen. Vi vil gjerne oppfordre menighetene til å hjelpe oss med innsamlingen til dette arbeidet.
 
Filippinske myndigheter melder om 186 dødsfall, 583 skadede, og mer 109 712 mennesker som bor på midlertidige evakueringssentre etter at hjemmene deres har blitt ødelagt. Man regner med at de omfattende skadene på veier og infrastruktur, sykehus, skoler og kulturminner nærmer seg 900 millioner filippinske pesos.
 
Mange er redde for å dra tilbake til hjemmene sine på grunn av frykten for flere etterskjelv, og velger å oppholde seg utendørs på åpne plasser eller i høyden. I en årstid med kraftige regnskyll nesten hver natt setter dette særlig gamle og unge i en sårbar posisjon.
 
Om nødhjelpsarbeidet
Pengene som samles inn overføres til Caritas Filippinene. Målet er å samle inn nok penger til å hjelpe 21 750 mennesker med telt, myggnett, tepper, såpe og hygieneartikler, matvarer, medisiner og legehjelp.
 
Caritas Filippinene vil konsentrere hjelpen i områdene som har blitt hardest rammet, og som har mottatt minst hjelp foreløpig: Maribojoc, Inabanga, Carmen, Danao og Sagbayan.
 
Arbeidet gjennomføres av ansatte og frivillige i Caritas Filippinene
 
Rapportering
 
Arbeidet kontrolleres jevnlig for å sikre kvalitet, og at ikke det blir overlapp i tiltakene som gjøres av myndighetene og andre hjelpeorganisasjoner. Ved prosjektets slutt vil det som alltid lages en rapport og regnskapet for prosjektet vil gjennomgås av revisor.
 
 
Bidrag til nødhjelpsarbeidet kan settes inn på Caritas Norge på konto 8200.01.93433. Merk bidraget med ”Nødhjelp Filippinene – jordskjelv”.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *