Vår Frue av Rosenkransen

rosenkrans St. Ansgar

Vår Frue av Rosenkransen

Mai måned er ifølge tradisjonen i Den katolsk kirke viet til Jomfru Maria, Jesu mor og vår Mor. De troendes bønner og tanker som rettes til Henne er knyttet til årstiden der naturen blomster igjen, og rosen er symbolet på Jomfru Maria.

Rosenkrans er en bønn spesielt for å ære Jomfru Maria. Navnet «rosenkrans» stammer fra ordet «rose». Rosenkransen består av 50 Hill Deg Maria som vi ber spesielt i mai og oktober.

Vi trenger Jomfru Maria, vår Mor for å komme til frelsen. Vi trenger Jomfru Maria for å forvandle vårt liv. Vi setter oss under Marias beskyttelse. Hun hjelper oss til å komme til Jesus, vår Frelser. En mor som er så øm som vår Frue Maria vil utvilsomt lytte til bønnene våre.

La oss derfor ære og elske Maria, og gjenoppleve vår kjærlighet til henne i denne mai måneden. Vi trenger mange nåder i vårt liv, vi har opplevd smerter og lidelser, vi er veldig utsatt for alle slags fristelser, som kommer innenfra og utenfra oss selv. Vi kommer til vår Mor, Jomfru Maria og vier oss til henne på nytt. Hun gir oss rikelig nåde, tørker tårene til dem som gråter, beroliger smertene til dem som lider, trøster de plagede, hjelper de trengende, kommer syndere i møte, lytter til bønnene til dem som påkaller henne med tro og kjærlighet.

I disse dyrebare dagene i mai kaller Vår Mor alle rundt seg, fordi hun vil hjelpe, beskytte og redde alle. La oss gå til henne og ha henne som forbildet for utøvelse av kristne dyder. I denne måneden la oss vise vår fromhet til henne ved å be rosenkransen i familier og i menigheten.

Måtte Jomfru Maria, vår Mor velsigne dere alle.

p.Tien og p. Dawid

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *