Julehilsen fra katekesen

Vi vil gjerne takke dere foreldre som sender barna deres til katekesen, og dere barn og ungdommer som kommer til katekesen. I St. Ansgar menighetshistorie har det aldri vært så mange i katekesen som nå. Over 270 barn og ungdommer er innmeldt i høst. Det er vi veldig takknemlige for. Det er menighetssekretæren som registrerer alle barna og ungdommene i katekesen. I menigheten er det 51 frivillige som hjelper til slik at det blir katekese den andre lørdagen i måneden. Da stiller 36 kateketer og hjelpekateketer opp. Barna får også «verdens beste katekesepølser» til lunsj. De blir tilberedt av opptil ni frivillige som steller i stand lunsjen på formiddagen og ettermiddagen. I tillegg er det noen som gjør i stand kirken til katekesemessen, og for ikke å glemme jentene som er ansvarlige for å sette opp julespill og påskespill i katekesemessen hvert år. Julespillet får dessuten alle glede av å se i familiemessen 24. desember kl. 15.00. Tusen hjertelig takk til dere alle.

Litt om hva som har skjedd i katekesen i høst. 11. oktober hadde vi besøk av p. Hallvard Hole som er teologiske rådgiver. Han holdt seminar om Blilys, www.blilys.no, som er den katolske kirkes ressursbank for kateketer og familier. På den måten fikk vi kateketer faglig påfyll (Se bildet under).
Dagen etter i katekesen sang og spilte pater Hallvard gitar i alle klassene. Han svarte også på mange spørsmål, for det var veldig lenge siden vi hadde hatt en fransiskanermunk på besøk i katekesen. I forbindelse med alle sjelers dag var første- og andreårskonfirmantene sammen med kateketene sine og pater Dawid på Kristiansand kirkegård for å velsigne katolske graver (Se bildet under). Sist men ikke minst hadde vi en uforglemmelig katekesemesse 14. desember. Da framførte barn julespillet, og St. Nikolas kom på besøk.

Vi ønsker alle barn, ungdommer, foreldre og hele menigheten en velsignet julehøytid og et fredfylt nytt år!

Fred og alt godt!

P. Tien og Mona

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 + 8 =