Tid for Roratemesser igjen!

Dette er en katolsk tradisjon i advent. Navnet kommer fra inngangsverset for 4. søndag i advent. Teksten fra profeten Jesaja lyder «Rorate Cæli desuper, et nubes pluant iustum». Oversatt til norsk blir det omtrent «Himler, send dugg fra det høye, la den rettferdige komme som regn fra skyen.»

Før daggry, i skinnet fra tente lys, holder kirken vake og bønn i forventning om Frelseren som skal komme.

Også denne adventstiden blir det Roratemesser. Det er messer tidlig om morgenen, hvor det bare brukes levende lys. Disse messene feires Ad Orientem, det vil si vendt mot øst. En gammel tradisjon hvor soloppgangen er et symbol på Kristi ankomst. Det blir som vanlig felles frokost i KIGA etterpå for dem som har tid. Første roratemesse blir fredag 5. desember kl. 06.30. Velkommen.

Ler mer her og her

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *