Fra Menighetsrådets leder

Tusen takk for en flott påskehøytid!

Kjære dere. Aller først vil jeg si tusen takk til alle som har bidratt til at dette har blitt den mest stemningsfulle påskefeiringen jeg har vært med på i St. Ansgar noen gang! Nydelige dekorasjoner og mye fin symbolikk skaper stemning og følelser som bidrar til at vi lettere forstår og blir en del av påskebudskapet. I år har vi også fått mange nye tilskudd til påskesymbolikken: nytt fastetidsalter, nye korsvei-ikoner, ny Jesu grav, og nye lilla kleder til å dekke krusifikser og statuer. Spesielt hyggelig er det at også barna har fått være synlige i kirkerommet med sitt eget fastetidsalter og inntog i kirken etter evangelieforklaringen. Og vakre blomster til oppstandelsen som forsterker følelsen av glede og fornyelse. Tusen takk til alle dere som har bidratt til kirkens utsmykning.

I tillegg vil jeg takke alle som har bidratt til de mange flotte arrangementene vi har hatt i påskefeiringen. Vi har hatt en fantastisk påskekatekese med barna hvor alle barna gikk i palmeprosesjon rundt kirka og hadde korsveiandakt inni kirka. Høydepunktet var likevel barnas påskespill hvor de spilte påskefortellingen på helt nye spesialtilpassede scener i katekesemessen. Det var nydelig og rørende å se barna fra mange nasjoner spille Jesu lidelseshistorie sammen. Til og med de minste barna satt helt stille under hele skuespillet. Det var også flott at mange voksne hadde funnet veien til kirka denne dagen. Jeg anbefaler de av dere som gikk glipp av det å komme på barnas påskespill neste år.

Vi har hatt retretter på flere språk, og for både voksne og barn. Langfredag hadde vi vår vanlige økumeniske korsvandring i byen og jeg blir både glad og stolt over å være katolikk da, for jeg tror de fleste i korsvandringen kom fra vår menighet. Det er vidunderlig at vi har sånn et mangfold blant våre medlemmer. Og vi har hatt andre arrangementer som felles påskemåltid etter påskevigilien, mange hyggelige kirkekaffesamlinger med mer. Tusen takk til alle som har stått på og gitt av sin tid til disse arrangementene som bygger fellesskap.

Og takk til alle dere som kommer og fyller kirken og som deltar på arrangementer. Dere er viktige for å skape engasjement og fellesskapsfølelse. Når vi er mange samlet synliggjør det «vår kirkes tro» og jeg synes det blir så tydelig at vi alle sammen er en del av verdenskirken.

Jeg er stolt av å være en del av en så flott og spennende menighet og jeg gleder meg til å få enda bedre kjennskap til alt det gode arbeidet som gjøres i alle de ulike gruppene våre. Menighetslivet består av fellesskap i tro og bønn i kirkerommet, men det er også givende å få delta i andre menighetsaktiviteter hvor vi kan gi av vår tid til kirken. Alle har noe å bidra med og det finnes en plass til alle som ønsker det. Har du anledning til å hjelpe med noe eller ønsker å bli med på sosiale aktiviteter for å bli bedre kjent, så ta gjerne kontakt med meg eller noen andre i menighetsrådet. Vi trenger dere alle!

Jeg ønsker dere alle en fortsatt velsignet påsketid!

Beste hilsen Ane

Menighetsrådsleder

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *