Skrifte før påske?

Å gå til skrifte er en meningsfull og viktig påskeforberedelse. Akkurat som vi vasker og rydder i huset er det også på sin plass med en opprydning og rengjøring i oss selv.
Mange er vant til å skrifte og gjør det ofte. Andre finner det vanskelig og har derfor ikke skriftet på svært lenge. Uansett hvor lenge det er siden siste skriftemål, ja særlig hvis det er lenge siden- du er hjertelig innbudt.

Skriftemålet  er et sakrament, det betyr at det er et unikt, priviligert og uerstattelig møte med Gud. I skriftemålet møter Gud oss med sin barmhjertighet, miskunn og kjærlighet. Ved den myndighet som er betrodd kirken og dens prester løses vi fra all synd og vi får Guds nådes hjelp  til å begynne på nytt.

Noen er usikre på hvordan, eller også hva man skal skrifte. I mange bønnebøker finnes hjelp til å forberede skriftemål. I tillegg har jeg utarbeidet et lite hefte som veileder gjennom et skriftemål, steg for steg. Det vil være tilgjengelig i kirken.

med hilsen p. Frode
Kommende helg får menigheten besøk av prester som kan høre skriftemål på flere språk. De vil være tilgjengelig i kirken lørdag fra kl. 12.00, ellers etter avtale med dem.

P. Arne Marco Kirsebom hører skriftemål på norsk, engelsk, tysk og spansk.
P. Zephyrin Ligupi hører skriftemål på norsk, fransk og spansk.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *