Ikonutstilling i St.Ansgar

3. og 4. søndag i advent stiller Jeannine Lyngsvåg ut sine ikoner i Kiga. Noen av ikonene er til salgs, og man kan også bestille. Ikoner er en fantastisk gave ved store anledninger, som dåp, konfirmasjon og lignende, og hvorfor ikke til jul? Jeannine lager alle sine ikoner fra bunnen, med malt med eggtempera og ekte bladgull. Halvparten av inntektene fra salget går til nedbetalingen av menighetens byggegjeld.
Ikon betyr bilde.

På Katarinahjemmets hjemmeside kan man lese: » Det finnes to legender om hvordan det første bilde av Jesu ansikt ble til. I begge legendene tok Jesus et klede for å tørke ansiktet, da ble ansiktstrekkene stående igjen på kledet. Dette bildet kalles i Den ortodokse kirke: «Kristus ikke malt av menneskehånd». Der er også en legende om Veronikas svetteduk, og Kristus ikonet føres tilbake til dette bilde». Les videre her

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *