Internasjonal dag

Sola strålte om kapp med de frammøtte da St. Ansgar menighet i Kristiansand arrangerte internasjonal dag søndag 13. juni.
Flere hundre mennesker var møtt fram for å delta på utendørsmesse i bakgården til St. Ansgar. Dagens lesninger og kirkebønnen ble framført på en rekke språk. Etter messen begynte gatearrangementet i Kirkegata, som for anledningen var stengt for biltrafikk. Arrangør av internasjonal dag i Kristiansand var den lokale Caritas-avdelingen.
Dagen ble virkelig internasjonal. Folk fra tre forskjellige verdensdeler danset og sang. Det ble servert mat fra enda flere verdensdeler. De frammøtte fikk anledning til å smake alt fra norsk kransekake til chilenske empanadas. Både polakker, burundiere, tamiler, filippinere, irakere og vietnamesere disket dessuten opp med det beste de hadde å by på.
Kulturinnslagene kom også fra en lang rekke land. Den filippinske kvinnegruppa i menigheten viste en rekke tradisjonelle danser fra hjemlandet, blant annet den flotte stokkedansen. Vietnamesiske jenter danset grasiøst med blomster i hendene. En stor gruppe burundiere sang. Og en gruppe chilenere i huaso-utstyr (huaso er den chilenske utgaven av cowboyen) både sang og danset.
Resultatet ble over all forventning: Alt i alt kom det inn 30.000 kroner som skal gå til Caritas’ arbeid blant jordskjelvofrene på Haiti.

,

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *