Ny kirke! Ja takk!

Her er tegningene for den utvidede St Ansgar kirke! Disse tegningene ble presentert for menighetsrådet av arkitekt Thomas Jäger på et møte 9. februar. Sammen med planene for menighetssenteret i KIGAbygningen bak kirken utgjør disse tegningene nå hele utbyggingsplanen for St. Ansgar kirke og menighetssenter.

Kirken vil få litt over 300 sitteplasser mot 120 idag. Tidligere utvidelseplaner har antydet ca 200- 250 plasser. Det som gjør denne planen større er at 2. etasje i det nåværende menighetssenteret blir bygget om til et galleri med utsyn over kirken. I dag er 2. etasjen sogneprestens leilighet samt kontorer.

I den nye kirken plasseres alteret mot Kongensgate mens midtskipet med galleri over strekker seg langs Kirkegata mot vest. Alterrommet i dagens kirke er tenkt som Mariakapell med alter i dagens ministrantsakresti. Dagens hovedsakristi er foreslått som ny plass for skriftestol. Orgelet forblir på dagens plass, men galleriet utvides for å få plass til flere. Dagens hovedinngang under tårnet er foreslått som nytt sakristi. Inngangshallen forblir uendret og det samme blir trappehuset samt heis. Ungdomslokalet og kjøkkenet i kjelleren forblir uendret, men som sagt blir andre etasje radikalt endret.
I løpet av de nærmeste ukene vil prisen for kirkeombyggingen være klar, men det kan antydes at det kan bli ca 5-6 millioner. Prisen for ombyggingen og restaurerinegn av KIGA ligger på ca 11 millioner så totalt snakker vi altså om et prosjekt for kirke og menighetssenter (KIGA) på ca 16-17 millioner.

Dyrt? Ja, men vi må tenke over hva vi faktisk trenger og hva vi får for disse pengene. Vi får en tre ganger så stor kirke som i dag og vi får et stort menighetssenter i KIGA-bygningen, med toaletter i kjelleren, menighetssal og kjøkken i 1.etasje, kontorer, møterom og gjesterom i 2. etasje, to presteleiligheter i 3. etasje og møterom i 4. etasje (loft). Det blir heis fra kjeller til loft.
KIGA-bygningen blir også oppgradert med fjernvarme samt med moderne brannsikring.Dette krever kommunen.

Et moderne og stort menighetssenter er like viktig som kirken og når vi bygger ut kirken slik vi nå velger å gjøre må vi uansett flytte kontorer og presteboliger til den andre bygningen. Dette har vi behov for! Menigheten har lenge følt behovet for mer plass. Antallet katolikker øker raskere enn før. Det er spesielt arbeidsinnvandring fra Polen som gir en stor vekst, men mange andre grupper også. Hvem vi er og hvor vi kommer fra kan du lese om i Menighetsbladets statistikkpresentasjon. Pr 15. februar var antallet registrerte medlemmer i St. Ansgar menighet 2630. Det er en økning på 54 bare siden nyttår. I løpet av 2010 økte vår menighet med 258. Og omtrent det samme forrige år, dvs. 500 nye medlemmer på to år! Vi nærmer oss 3000 medlemmer. Det er derfor vi trenger plass, både i kirken og i et menighetssenter, og vi trenger det enda mer enn vi trodde vi gjorde bare for et par år siden.

Ikke minst trenger vi klasserom til barna!

Vi er klare til å starte ganske raskt, men det avhenger av at menighetens medlemmer tar ansvar. Vi må klare det meste av dette selv og vi er så mange at vi kan klare det. Vi trenger 100.000 pr måned i faste gaver, helst mer.
Hvis 400 personer gir 500 pr måned vil det gi oss 200.000 i måneden. Da kan vi trygt gå til banken og låne. Vi trenger altså 500,- i måneden fra så mange som mulig. Kanskje du tjener såpass bra at du kan avse mer?
Du kan støtte byggeprosjektet med enkeltbeløp eller faste gaver direkte på konto 3000.16.55872 (eller kontant i kirken) eller via Oslo katolske bispedømme hvis du ønsker skattefradrag.(skjema i menighetsbladet eller her) Du kan også gi bidrag direkte med betalingskort (også med skattefradrag)

MED 500 KR PR MÅNED BIDRAR DU TIL Å VIRKELIGJØRE VÅR NYE KIRKE OG MENIGHETSSENTER
Takk for din hjelp!

p.Frode Eikenes sogneprest

3 Comments

 1. Tommy

  Hei, jeg skal gå en liten runde med meg selv på hvor mye jeg klarer i måneden, men at jeg skal støtte dere pr måned og fremover er helt sikkert.

  Reply
 2. Anonym

  Lykke til med byggeprosjektet Deres. Jeg var i 2 byggeprosjekter i sin tid, i Moss og Askim og alltid er det spennende når man ser at kirken her i landet utvider seg og vokser så enormt. Lykke til…

  Reply
 3. Anonym

  Gratulerer! med planlegging for ansiktløfting av kirken.
  Kirke er vår og vi er kirke.
  Derfor alt skal gjøres i felleskap.
  GBU.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *