Biskop Bernt fyller 70 år

Kjære menigheter i Oslo katolske bispedømme,

Den 12. september 2023 fyller vår biskop Bernt Eidsvig 70 år. I den anledning vil vi gjerne gi ham en gave.

Biskopen sier at han ikke ønsker noen gave til seg selv, derimot ønsker han seg en ny statue av Olav den Hellige i St. Olav domkirke i Oslo. Den nye statuen skal i enda større grad fremheve vår evige konge som helgen. Arbeidet med bestemme utforming og finne leverandør og kunstner er godt i gang, men er ikke kommet så langt at det finnes bilder eller skisser av den nye statuen.

Det er imidlertid klart at en ny statue vil koste rundt kr. 150.000, og vi er avhengig av innsamling av gaver for å realisere ønsket. Vi tror samtidig at det er mange, ja svært mange, av våre troende som setter stor pris på vår biskop og som vil bli takknemlig for anledningen til å gi ham en liten gave.

Det er satt opp en egen giverside på nett som kan brukes til å gi en gave, og det er også mulig å bruke Vipps, overføre penger til en bankkonto eller å belaste sitt kredittkort. Gaver til slike formål gjør også at giveren kan få skattefradrag!

Innsamlingsaksjonen vil være åpen helt inntil statuen er på plass og betalt, men det hadde jo vært fryktelig moro om det allerede ved biskopens fødselsdag den 12. september hadde kommet inn mange donasjoner!

Les mer her: https://www.katolsk.no/nyheter/2023/08/biskop-bernt-jubilerer-ny-olavsstatue-i-domkirken

Det finnes et innsamlingsside på nett, der man lett kan gi sitt bidrag: https://gaver.katolsk.no/olavsstatuen

Innsamlingssiden på nett gir mulighet til å gi en gave via Vipps eller kredittkort, og ved å oppgi sitt fødselsnummer vil gaven også gis med skattefradrag. QR-koden nedenfor kan brukes for å lede potensielle givere rett til denne giversiden.

Det går an å bruke Vipps på mobil, og gi en gave til Vipps-nummer 816885. Du blir spurt om du ønsker skattefradrag eller ikke.

Sett inn et beløp på vår bankkonto 3000.15.11110. OBS: Merk giroen med «8640 Statue«, ellers kommer ikke pengene frem til riktig sted. Ingen spørsmål om skattefradrag.

Mvh
Oslo katolske bispedømme

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *